Leivoin muhkean puolukkapiirakan täytteenä mascarponea, pehmeää vaniljalla
maustettua rahkaa ja tietysti puolukoita.
Yllätyin positiivisesti, kun uunissa tunnin verran paistunut piirakka oli saanut
toffeenmaun. Se sopii hyvin kirpeille puolukoille. Tätä pitää tehdä uudelleen.
Voisin kokeilla mustikoita, vadelmia ja herukoita.
Pohja
125 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna sekoittaen.
Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen
piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Vuoan halkaisija oli 26 cm.
Siirrä vuoka jääkaappiin.
Täyte
1 prk/250g mascarpone
1 1/2 prk/250 g pehmeää vaniljarahkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n 6 dl puolukoita pakasteesta
Sekoita täytteen mascarpone, rahka, munat, sokeri,
vaniljasokeri ja kohmeiset puolukat keskenään.
Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
Paista 175-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia.
Tarjoa jäähtyneenä.
Hyvää kahvin kanssa.
Tuo oli varmaan hurjan herkullista! Hyvää Pääsiäisen aikaa sinulle:)
VastaaPoistaSe oli hyvää. Kiitos, samoin sinulle.
PoistaHei! Olen innokas seuraajasi ja käynyt usein täällä katsomassa, mitä olet kokkailut. Ohjeet ovat selkeitä, maukkaita ja konstailemattomia. Myös kuvat ovat kauniita.Tein tätä piirakkaa eilen ja ihanaa oli! Kiireiselle työssäkäyvälle ovat olleet niin sopivia ja maukkaita nämä ohjeet. Kiitoksia inspiroivista reseoteistä ja kuvista. Ihanaa kevättä! :)Jenni PS. Myös sisutuskuvat ovat todella kivoja. Sisustusfriikin silmää miellyttävät.
VastaaPoista