Aikomukseni oli keittää kikhernekeitto, mutta kaapissa oli vain yksi purkki.
Keittoon piti tulla kaksi, korvasin puuttuvan pakasteherneillä.
Se sopi oikein hyvin ja samalla sain keittoon kauniin vihreän värin.
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
öljyä, inkivääriä, suolaa
1 tlk kikherneitä valutettuna
1 ps pakasteherneitä
6 dl vettä
suolaa, mustapippuria. carammasalaa
2 rkl appelsiinimehua puristettuna
2 tl hunajasinappia
Kuullota sipulit ja mausta.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää sipulit, kikherneet.
Anna kiehua 5 minuuttia, lisää pakasteherneet ja mausteet.
Anna kiehua 5 minuuttia. Soseuta.
Lisää appelsiinimehu ja hunajasinappi.. Kiehauta.
Lisää annoksille persiljaa.
Nopea ja hyvä keitto.
Kun näin otsikon ja kuvan, hämmästyin keiton vihreyttä, mutta syy siihen selvisikin jutun luettuani:)
VastaaPoistaNopea keitto! Appelsiinimehu yllätti.
Nämä kaksi hernettä sopivat myös maullisesti keskenään. Laitoin mukaan appelsiinimehua, kun sitruunoita ei ollut.
PoistaSopi sekin, maku makeampi.
Kaunis väri tuli herneistä kikhernekeitolle:)
VastaaPoistaMinustakin väri teki herkullisen vaikutelman.
PoistaKiitos. Keittiössä on kiva soveltaa, nämäkin herneet synkkäsivät hyvin keskenään.
VastaaPoistaMukava, että reseptini ovat löytäneet tien keittiöösi.