sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Jauheliha-kukkakaalilasagne

 Tänään valmistin lasagnen uudella tavalla. Oikeastaan myös helpommalla tavalla.
Jauheliha-tomaattiseos vaati pitkähkön reilun tunnin haudutuksen.
Kukkakaaliosuus taas oli nopea, samoin valkoinen kastike, joka koostui turkkilaisesta
jogurtista ja juustoraasteesta. Lopputulos oli herkullisen maukas.
 
 Jauhelihakastike
1 isohko sipuli pienittynä, 3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 porkkanaa lantteina
3 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua timjamia
1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
400 g naudanjauhelihaa 10%
2 prk Mutti tomaattimurskaa
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 chili pilkottuna
1 tl suolaa, ripaus mustapippuria
*
1 pieni kukkakaali huuhdeltuna ja pilkottuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
*
Valkoinen kastike
5 dl turkkilaista jogurttia
2 dl juustoraastetta käytin emmentalia
suolaa ja mustapippuria
*
6 kpl lasagnelevyjä
*
Pinnalle  juustoraastetta

Valmista jauhelihakastike. Hienonna sipulit tehosekoittajalla.
Kuullota rypsiöljyssä, lisää mukaan porkkanalantit. Jatka kuullottamista.
Lisää jauheliha ja anna sen ruskistua.
Mausta. Lisää tomaattimurskat, punaviinietikka ja chili sekä suola ja mustapippuri.
Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen n reilu tunti.
Huuhtele ja pilko kukkakaali. Lisää mukaan suola ja mustapippurirouhe.
Sekoita jogurttikastike mausteineen.
Kokoa lasagne voideltuun vuokaan kerroksittain.
Ensin jauheliha-tomaattikastike, kukkakaalimurska, jogurttikastike, lasagnelevyt.
Jatka sama toiseen kertaan ja lopuksi jogurttikastikkeelle juustoraastekerros.
Kypsennä uunin 200-asteessa 45 minuuttia. Anna vetäytyä  n 15 minuuttia
ennen tarjoamista. Tarjoa lisukkeena rucolaa ja tomaattilohkoja.
 
Maukas ja vaivaton lasagne.
Tämän voi toteuttaa myös kasvisversiona. Jauhelihakerroksen voi korvata
porkkana/herne tai papuseoksella. Tai munakoiso- ja kesäkurpitsalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.