keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Piparkakku-omenapiirakka

 Huomasin, että omenoiden aika on käsillä. Ne pitää käyttää ennen nahistumista.
Muistelin, että pakasteessa on voitaikinaa. Vaan ei ollut voitaikinaa , oli joululta jäänyt piparitaikina.
Ratkaisuna oli, että yhdistän omenat ja piparkakkutaikinan piirakan tapaan.
Hyväähän niistä tuli. 

Laktoositon piparkakkutaikina (500g)  sai sulaa noin 1/2 tuntia huoneenlämmössä.
Kaulin sen suht tasaiseksi uunipellille leivinpaperin päälle.
Poistin siemenkodat,  kuorin ja viipaloin omenat. 
Puristin omenoille sitruunamehua.
Vedin taikinapyörällä taikinaan kaistat omenaviipaleille.
Asettelin omenaviipaleet levylle. Ripottelin levylle kanelia ja  suklaatomusokeria.
Paistoin 200-asteessa noin 10 minuuttia.
 
Maistuivat hyviltä kahvin kanssa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.