keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Omena-luumurisotto

 Tyhjensin tänään riisi-ohrapakkauksen jämät jälkiruokarisoton pohjaksi.
Ajattelin luumukiisseliä. Päädyin kuitenkin yhteen vuokaan, jonne keräsin kaikki mitä
risottoon halusin. Työnsin  vuuan uuniin ja se kypsyi kuin itsekseen uunissa.

3 1/2 dl riisi-ohraa
n 4 dl pilkottuja kivettömiä kuivattuja luumuja 
1 iso vihreä omena kuorittuna ja kuutioina
3/4 dl ruokosokeria
2 tl kanelia
4 dl omenamehua
3 dl maitoa tai kookosmaitoa
juoksevaa kasvisrasvaa vuuan voitelemiseen
jäätelöä tai jogurttia sekä hunajaa
 Voitele vuoka.
Mittaa vuokaan riisi-ohra, pilkotut luumut sekä omenakuutiot.
Lisää ruokosokeri ja kaneli. Sekoita.
Kaada vuokaan omenamehu ja maito.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 35 minuuttia.

Lisää annoksille jäätelöä tai maustamatonta jogurttia sekä hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.