Nyt on alkanut pakastimen marjakausi.
Tänään "löysin" tyrnimarjoja. Lueskelin, mitä muut ovat tehneet tyrnimarjoista.
Vispipuuro kuulosti erittäin hyvältä. Epäilin kuinka saan siemenet poistettua
näistä marjoista. Turha epäily, poistin joka ikisen siemenen.
Soseutin tehosekoittajalla tyrnimarjat jäisinä ja seos sai sulaa huoneenlämmössä.
Siivilöin mehuksi sulaneet marjat. Siivilään jäivät siemenet. Kaavin ns hedelmälihaa vielä kattilaan
mehun joukkoon. Helppoahan tämä oli. Syksyllä voisin keittää hyytelöä tällä metodilla.
Tyrnimarjavispipuuro 2-3 annosta
n 100 g tyrnimarjoja pakasteesta ja siemenet poistettuna edellä kerrotun tavoin
4 dl vettä
1 dl fariinisokeria
3/4 dl tummia mannasuurimoita
hyppysellinen suolaa
vaniljakastike Valion
Kiehauta vesi. Lisää marjat ja sokeri.
Keitä miedohkolla lämmöllä muutama minuutti.
Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Anna kypsyä 8 minuuttia.
Anna jäähtyä. Vatkaa vaahtomaiseksi.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
Annostele. Nauti. On todella hyvää.
Vielä jäi pakkaseen yhden puuron verran tyrnimarjoja.
Todellinen terveyspommi:)
VastaaPoistaNiin minustakin. Kiitos, hanne
PoistaKauniin värinen puuro. :) Tyrni on makuna minulle vielä vieras, pitäisi maistella joskus.
VastaaPoistaTyrniä kannattaa maistaa vaikkapa puurossa. Tässä maku on hyvässä seurassa eikä tule voimakkaana esille, kuten jos maistat pelkän marjan.
PoistaTämä on parempaa kuin raparperista tehty, maku on jotenkin pyöreämpi.
VastaaPoista