Lihatiskissä houkutteli tällä kertaa naudanmaksa. On kulunut jo pitkä aika,
kun sitä olen valmistanut. Päätin toteuttaa maksa-aterian. Ei se hullumpi valinta ollutkaan.
Kuvien kanssa iltahämärässä oli taas vaikeuksia, mutta sainpas kuvat kuitenkin.
Ensimmäiseksi kypsytin lisukkeeksi sipulia.
1 iso sipuli suikaleina
rypsiöljyä
1 rkl punaviinietikkaa ja 1/2 dl vettä
1 rkl sokeria ja ripaus suolaa ja mustapippuria
Kuullota sipuleita öljyssä hetki. Lisää muut ainekset ja anna hautua
kannen alla miedolla lämmöllä.
Perunahernesose
700 g perunoita kuorittuna ja paloiteltuna. Keitä pehmeiksi.
Lisää mukaan kiehautetut pakasteherneet.
Lisää kiehautettua maitoa ja suolaa sekä basilikaa.
Soseuta tasaiseksi.
Maksapihvit
Paista viipaloidut maksapihvit kasvisrasvassa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarkista kypsyys. Peitä pihvit foliolla odottamaan ruokahetkeä..
Kastike
Siivilöi pannun paistoliemi (n 3/4 dl) kastikepohjaksi.
Lisää mukaan 1 1/2 dl paprikaruokakermaa
Suurusta vaalealla maizenalla 1 rkl.
Mausta basilikalla ja ripauksella suolaa ja sokeria.
Pehmeä sipuli ja paistettu maksa on kyllä hyvää. Myös uunissa paistopussissa paistettu maksa on hyvää ja helppoa. Puolukkasurvosta lisukkeeksi.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Kiitos hyvistä ohjeista. Blogissasi tulee nälkä joka kerta :D t. Ella
Totta, se yhdistelmä on makoisa. Kuulostaa hyvältä myös tuo uunimaksa. Pitää kokeilla. Kiitos Vinkistä.
PoistaHyvän näköinen annos.
VastaaPoistaKiitos. Tuskailin kyllä noiden kuvien kanssa.
PoistaMä en tiedä mikä siinä on, mutta mulle ei ole tuo maksan ihanuus vielä ihan auennut. Kaikki kovin kehuvat sitä, mutta minulle tekee jo pelkkä haju pahaa... :/ Toissapäivänä juuri tein koiralle sellaisia herkkupaloja naudan maksasta ja possun jauhelihasta, ja tuntui että koko keittiö haisi niin pahalle, että oli pakko vähän avata ikkunoita. Ehkä jos ottaa nenästä kiinni ja yrittää varovaisesti maistaa, tepsisiköhän se...?!
VastaaPoistaMaksa on aika voimakas maultaan. Jos siitä mausta ei pidä, ei kannata yrittää. Kokeile joskus maksamakkaraa, voitko syödä sitä.
PoistaUusi ja ennen kokematon voimakas maku voi jättää ikävän muistijäljen, jota on vaikea taltuttaa.Tuoksu on tosiaan aika voimakas