tiistai 2. helmikuuta 2016

Mehevä omenarusinapiirakka

 Innostuin pitkästä aikaa leipomaan. Oli sopivasti omenoita ja päätin
leipoa mehevän omenapiirakan, johon lisäsin vielä rusinoita.
Piirakasta tuli niin hyvää, että tallensin sen tähän postaukseeni.

Pohja
4 kananmunaa
1 dl valkoista sokeria ja 1 dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja ja 2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl rasvatonta maitoa
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja nostele lastalla jauhoseos munavaahtoon.
Lisää mukaan rasva ja maito kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

Täyte
n. litra omenoita kuorittuna ja viipaloituna
Levitä omenaviipaleet pohjan päälle.

Muruseos
50 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia ja 1/2 tl inkivääriä
Sekoita ainekset murumaiseksi seokseksi.
Levitä omenaviipaleille.
Lisää pinnalle vielä reilu desi rusinoita.
Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Hyvältä maistui kahvin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.