Kieli jakaa ruokailijat kahteen osaan, tykkääjiin ja eitykkääjiin.
Itse kuulun niihin, joille kieliruuat ovat jopa herkkua ja hyvän fileen kanssa samaa luokkaa.
Usein olen todennut, että halvemmat ruhon osat pitkään kypsytettynä
ovat juuri sitä parasta syötävää. Kannattaa kokeilla ja nauttia lämpimänä.
Kieli on kylmänä leikkeenä erinomaista tumman leivän päällä.
Keitetyt possunkielet
4 possunkieltä puhdistettuna ja huuhdeltuna
2 tl suolaa ja 10 mustapippuria ehjänä
kylmää vettä
Huuhtele ja puhdista kielet, leikkaa näkyvä rasva pois.
Laita kielet kattilaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada päälle kylmää vettä. Kielet saavat juuri ja juuri peittyä.
Keitä kypsiksi miedohkolla lämmöllä kansi päällä.
Kokeile kypsyys noin reilun tunnin päästä.
Poista kypsistä kielistä "nahka" ja viipaloi.
Kypsennä lisukkeeksi bataattikuutiot.
Sekoita yksinkertainen lisäkesalaatti,
Cosmopolitan-salaattia, suolaa, oliiviöljyä ja terttutomaattia.
Kastike
Ruskista 2 rkl vehnäjauhoja
Sekoita joukkoon kiehuvaa kasvislientä 3 dl
Lisää mukaan dijonsinappia, suolaa, piparjuuritahnaa
Lopuksi sekoita mukaan pekoni-sipuli ruokakermaa.
Hieman makea bataatti sopii hyvin kielen lisukkeeksi.
Ihana blogi. Miten saat kuvistasi noin hyvän kokoisia ja isoja?
VastaaPoistaKiitos. Käytän picasa-kuvankäsittelyohjelmaa. Se on ihan minulle sopiva ohjelma, ei liian monimutkainen.
VastaaPoistaOlen vuosia sitten ladannut sen maksuttomana netistä.