keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Jauheliha-perunalaatikko

Jauhelihasta on moneen reseptiin.  Hyvä arkiruoka syntyi eilen jauhelihasta.
 Tätä herkkua, perinteistä jauheliha-perunalaatikkoa, syötiin vielä tänäänkin.

. 500 g perunaa viipaloituna
1 iso palsternakka lantteina
400 g naudan jauhelihaa lihatiskiltä ostettuna
1 iso sipuli
suolaa, maustepippuria, paprikaa
1 1/2 dl kipparisavujuustoruokakermaa 
1 1/2 dl rasvatonta maitoa
1 kananmuna
juustoraastetta 

Kuori ja viipaloi perunat sekä palsternakka.
Mausta suolalla ja paprikajauheella. Nostele voideltuun uunivuokaan.
Silppua sipuli ja kuullota rypsiöljytilkassa, lisää uunivuokaan.
Ruskista jauheliha rasvattomalla pannulla. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
Lisää vuokaan. Sekoita vuoan ainekset varovasti keskenään.
Sekoita kipparikerma, maito ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada seos uunivuokaan perunaseoksen päälle.
Levitä pinnalle juustoraastetta.
Paista 175-asteessa noin 40 minuuttia.

Juuri uunista otettu peruna-jauhelihavuoka.

 Yksinkertainen ruoka on hyvää.

2 kommenttia:

  1. Mä en itse tällä hetkellä saa syödä perunaa, mutta meillä isäntä saa ja tämä onkin hänen lempiruokaansa. Vähintään parin viikon välein on pakko tehdä iso vuoallinen tätä! :)

    VastaaPoista
  2. Perunan voi vaihtaa juureksiin. Esimerkiksi palsternakka, bataatti jos sitä saa käyttää, kukkakaali jne...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.