maanantai 8. helmikuuta 2016

Appelsiinilohta riisillä

 Valmistin tänään kirjolohifileen uunissa. Käytin appelsiinia mausteena sekä
lohelle että kastikkeelle. Appelsiini sopi hyvin lohelle.

900 g kirjolohifilee
merisuolaa, mustapippurirouhetta ja savupaprikaa
1 appelsiini kuorittuna ja viipaleiksi leikattuna 

Pyyhi kirjolohi ja nosta leivinpaperilla päälystetylle uunipellille.
Mausta. Lisää pinnalle appelsiiniviipaleet
Kypsennä uunin 200-asteessa n 25 minuuttia
Nosta pellille minitomaatteja paiston keskivaiheilla.

Kastike
n 2 dl turkkilaista jogurttia, tilkka kermaa
1/2 appelsiinin mehu ja appelsiininkuoriraaste
suolaa, sokeria, mustapippuria ja silputtua persiljaa
Pese appelsiini hyvin, purista mehu ja raasta kuori.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi paitsi persilja.
Lisää persilja kastikkeen päälle

Keitä riisi lisukkeeksi kasvisliemessä. 

Suosittelen, appelsiini sopii hyvin lohelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.