Tänään tein varhaisperunasalaatin. Innostuin Stockmanin Herkun salaatista (ohje tämän alla olevassa postauksessa). Muutin ohjetta joiltakin osin, esimerkiksi retiisin tilalla käytin kotimaista punaista paprikaa. Muscatel-viinietikan sijasta minulla oli jääkaapissa Le Grand Cros-tummaa balsamicoa, jota käytin. Se antoi perunoille pehmeän kellertävän värin maun lisäksi. Majoneesia en lisännyt kastikkeeseen, lisäsin paprikajauhetta.
Salaatti on itsessään jo ateria eikä olisi kaivannut enää nakkeja, joita höyrytin mukaan.
Oli hyvä perunasalaatti, jota toteutan uudelleen eri versioin.
Varhaisperunasalaatti
n 700 g keitettyjä uusia perunoita
2 kpl kesäsipulia varsineen silputtuna
1 iso punainen paprika kuutioina
1 iso vihreö omena kuutioina
1 prk kapriksia
persiljaa
Kastike no 1
3 dl kasvislientä kuutiosta (käytin yhden kuution)
1/2 dl tummaa balsamicoa
kapristen liemi
Kastike no 2
1 prk kermaviiliä ja 4 rkl kermaa
suolaa, mustapippuria, paprikaa
Keitä kiehuvassa suolatussa vedessä pestyt uudet perunat al denteksi.
Sekoita kastikkeen no 1 ainekset sillä aikaa, kun perunat kypsyvät.
Paloittele perunat reiluiksi paloiksi ja vedä kuori pois. Laita perunat kastikkeeseen
huoneenlämpöön pariksi tunniksi. Valuta kastike pois kahden tunnin kuluttua.
Sekoita kulhossa perunalohkot, sipulisilppu, paprika- ja omenakuutiot sekä kaprikset.
Sekoita kastikkeen no 2 ainekset keskenään ja kaada kastike salaattikulhoon, sekoita kevyesti.
Ripottele salaatin päälle persiljasilppua. Lisäsin vielä mukaan kurkkua puolikasviipaleina.
Annoslautasille lohkoin kirsikkatomaattia. Höyrytetyt napsahtavat nakit (HK) sopivat , jos on kova nälkä.
Todella maistuva ja sisältöä voi vaihdella, perunaan on hyvä yhdistellä erilaisia raaka-aineita.
VastaaPoista