Sataa, kuten juhannuksena niin monesti ennenkin.
Tässä sateen loppumista odotellessa postaan juustokakusta.
Valmistin sen torstai-iltana ja kakku sai hyytyä tarpeeksi
yön yli juhannusaatoksi. Valitsin hyvin perinteisen yhdistelmän
raparperin ja mansikan. Sopivat juustokakkuun erinomaisesti.
Eilen tein mansikkajäätelöä, se on nyt pakasteessa valmiina
syötäväksi. Siitäkin postaan, kunhan se joutuu huomiseen ruokapöytään.
Raparperi-mansikkajuustokakku
Raparperihilloke
1 kg
raparperia
2 tl
kanelia
1 dl
vettä
4 dl
hillosokeria
Huuhdo ja kuori
raparperinvarret. Leikkaa varret pieniksi paloiksi. Laita
raparperinpalat, kaneli ja vesi kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi ja
lisää hillosokeri. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen
noin 10 minuuttia.
Anna jäähtyä. Käytä puolet juustokakkuun ja
purkita loput.
Pohja
300 g/1pkt
kaurakeksejä esim Kantolan
125 g
voita sulatettuna
Murskaa
keksit ja sekoita voisulan kanssa tasaiseksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle,
levitä ensin pohjan peitoksi pyöreä leivinpaperi.
Levitä
pohjan päälle raparperihilloke. Valuta hillokkeesta irtoava neste pois ennen levitystä.
Täyte
5
liivatetta
3 dl
kermaa
3 tl
vaniljasokeria
1 dl Siro-sokeria
250 g
tuorejuustoa Philadelpia
300 g
mansikoita pieninä paloina
1 rkl
sitruunamehua + tilkka vettä
Liota
liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi
Vatkaa
mukaan tuorejuusto. Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja lisää
vaahtoon.
Kiehauta
sitruunamehu+vesi ja liota siihen puristetut liivatteet. Kaada ohuena nauhana
täytteeseen
Kaada
täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään
yön yli.
Poista
kakku vuoasta, vedä ensin reunat irti veitsellä. Koristele mansikoilla.
Tullin tännne maistelemaan, toivottavasti et huomaa :)
VastaaPoista