lauantai 22. kesäkuuta 2013

Raparperi-mansikkajuustokakku

Sataa, kuten juhannuksena niin monesti ennenkin.
Tässä sateen loppumista odotellessa postaan juustokakusta.
Valmistin sen torstai-iltana ja kakku sai hyytyä tarpeeksi
yön yli juhannusaatoksi. Valitsin hyvin perinteisen yhdistelmän
raparperin ja mansikan. Sopivat  juustokakkuun erinomaisesti.
Eilen tein mansikkajäätelöä, se on nyt pakasteessa valmiina
syötäväksi. Siitäkin postaan, kunhan se joutuu huomiseen ruokapöytään.

Raparperi-mansikkajuustokakku
Raparperihilloke
1 kg raparperia
2 tl kanelia
1 dl vettä
4 dl hillosokeria
Huuhdo ja kuori raparperinvarret. Leikkaa varret pieniksi paloiksi. Laita raparperinpalat, kaneli ja vesi kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi ja lisää hillosokeri. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
Anna jäähtyä. Käytä puolet juustokakkuun ja purkita loput.
Pohja
300 g/1pkt kaurakeksejä  esim Kantolan
125 g voita sulatettuna
Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa tasaiseksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle, 
levitä ensin pohjan peitoksi pyöreä leivinpaperi.
Levitä pohjan päälle raparperihilloke. Valuta hillokkeesta irtoava neste  pois ennen levitystä.
Täyte
5 liivatetta
3 dl kermaa
3 tl vaniljasokeria
1 dl Siro-sokeria
250 g tuorejuustoa Philadelpia
300 g mansikoita pieninä paloina
1 rkl sitruunamehua + tilkka vettä
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi
Vatkaa mukaan tuorejuusto. Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja lisää vaahtoon.
Kiehauta sitruunamehu+vesi ja liota siihen puristetut liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteeseen
Kaada täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään yön yli.
Poista kakku vuoasta, vedä ensin reunat irti veitsellä. Koristele mansikoilla.


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.