sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Karitsan paahtopaisti pestokuorrutuksella

Otin pakasteesta karitsan paahtopaistit sulamaan 
jääkaappiin jo eilen illalla. Nostin ne huoneenlämpöön hyvissä ajoin
ennen valmistamista. Minulla on sisilialaista oikeaoppisesti
valmistettua oliivipestoa. Ostin sen Heirol Shopista Turussa käydessäni.
Käytin pestoa paahtopaistiin ja se sopi todella hyvin.
 Lisukkeiksi höyrytin kukkakaalin ja sekoitin värikkään salaatin.
Kukkakaali sai raikkaan valkosipulilla maustetun kylmän kastikkeen.

Karitsan paahtopaistit pestokuorrutteella
Höyrytetty kukkakaali valkosipulikastikkeella
Värikäs salaatti
4 kpl karitsan paahtopaistia   n 700 g
ruususuolaa ja maustepippuria rouhittuna
rypsiöljyä
Kuorrute
3/4 dl  hyvää oliiviöljyä
3 rkl  oliivipestoa
2 valkosipulinkynttä raastettuna
Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen valmistamista.
Poista mahdolliset kalvot. Kuumenna öljy pannulla ja
ruskista kuumalla pannulla liha nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta lihat vuokaan ja sivele pinnalle kuorrute.
Kaada vuokaan tilkka kukkakaalin höyrytyslientä.
Pistä lihamittari paksuimpaan kohtaan ja nosta vuoka 
175 asteiseen uuniin . Kypsensin lihat 52-asteisiksi.
 Anna vetäytyä folion alla hetki ennen leikkaamista.

Puhdista kukkakaali, leikkaa kannat ja lehdet pois,
erottele nupuiksi. Höyrytä kypsäksi suolalla maustetussa 
vesitilkassa kannen alla .
Kastike
1/2 prk ranskankermaa, 3 rkl turkkilaista jogurttia,
suolaa, sokeria, mustapippuria ja valkosipulinkynsi raastettuna.
Lisää kurkkukuutioita desin verran ja sekoita.

Salaatista on jäljellä enää vain pieni osa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.