torstai 13. kesäkuuta 2013

Broilerifileet valkohomejuustolla - Kaaliriisilisuke

Hyvää broilerifilettä syötiin tänään. Valkohomejuustolla oli
aikamoinen merkitys lopputulokseen. Juusto sopi todella hyvin broilerille.
Lisukkeeksi kypsensin varhaiskaalia, jonka joukkoon lisäsin pitkäjyväriisiä.
Sekin oli maukasta kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Ruoanlaitto keskeytyi hetkeksi, kun  liesi kylmeni hetkellä jolloin
aloitin fileiden paistamisen. Ei auttanut muu kuin etsiä lieden sulake,
vaihdoin uuden sulakkeen. Sähkömiestä tarvitaan jatkossa, sillä uuni ei lähtenyt
toimimaan. Onneksi liesi toimii. Juuston paistoin kevyesti pannulla ja nostin
sulamaan kuumille fileille. Kätevästi se onnistui näinkin. 

Broilerifileet valkohomejuustolla
Varhaiskaali-riisipata
vajaa kerä valkokaalia pilkottuna
1 1/2 dl pitkäjyväriisiä  ja 3 dl vettä, ripaus suolaa
voinokare ja rypsiöljyä
ruususuolaa,  1 kesäsipuli varsineen
Keitä riisi al denteksi.
Kuullota silputtu kaali kattilassa lisää suola ja riisi.
Anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla.
Purista joukkoon puolikkaan appelsiinin mehu ja lisää silputtu kesäsipuli.
4 kpl broilerin fileitä, rypsiöljyä
ruususuolaa,  rose/viherpippurirouhetta, currya
puolikkaan appelsiinin mehu
200 g valkohomejuustoa halkaistuna ja puolitettuna
Ota fileet huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen paistamista
Kuumenna öljy pannulla. Mausta fileet. Purista appelsiinimehu fileille.
Kypsennä fileet parisen minuuttia per puoli. 
Paista juustopalat broileripannulla, kunnes juusto alkaa sulaa.
Nosta fileet pannulle(pysyvät lämpiminä) ja laita juustoviipaleet fileille.
Annostele ruoka lautasille.

  

2 kommenttia:

  1. Minusta broilerin, juuston ja paprikan liitto on saumaton eli täysin samaa mieltä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.