Oli
ilo vierailla CupoNation.fi/-sivuilla. Ensimmäiseksi menin
Stockmanin ale-kauppaan. Valitsin Guzzini-salaattikulhon ja.pakkohan oli
piipahtaa Stokkan Herkkukaupassa. Täältä kaukaa en pääse
sinne herkkuostoksille.
Lainasin keittiöstä herkullisen perunasalaattiohjeen. Sen voi rennosti tarjoilla
Guzzini-kulhossa vaikka kesämökin rantakallioilla.
Varhaisperunasalaatti
1 kg keitettyjä tasakokoisia uusia perunoita
1 nippu varhaissipulia naatteineen
1 nippu isoja punaisia retiisejä
1 vihreä hapan omena
1 prk kapriksia
1 nippu tilliä
Kastike nro 1
3 dl liha- tai kasvislientä kuutiosta (tee tavanomaista vahvempi liemi)
½ dl Muscatel-viinietikkaa
kapriksisista valutettu liemi
Kastike nro 2
1 prk kermaviiliä
4 rkl Hellman’s-majoneesia
suolaa
pippuria
Laita uudet perunat kypsymään kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.
Valmista sillä aikaa kastike nro 1 sekoittamalla aineet keskenään.
Keitä perunat al dente, halkaise ja laita perunat jäähtymään kastikkeeseen nro1 huoneenlämpöön pariksi tunniksi.
Valuta kastike pois parin tunnin kuluttua. Silppua sipulit ja niiden varret sekä tilli.
Leikkaa retiisit lohkoiksi, kuutioi omena. Sekoita kulhossa varovasti keskenään kaikki salaattiainekset tilliä lukuun ottamatta.
Sekoita kastikkeen nro 2 ainekset ja kaada kastike kulhoon. Viimeistele salaatti tillisilpulla.
Salaattiin
ja pihveille rouhaistaan suola ja pippuri aina myllystä. Keitiön
perusvarusteisiin kuuluvat kunnon myllyt. Parhammistoa ovat
Peugeot-myllyt, 16 senttiset 27,90 ja 23 senttiset 33,50 per kappale.
Muista
aina vesi, sitä pitää juoda riittävästi. Eva Solon kantolenkillä
varustettu vesipullo(15,90) kulkee kätevästi mukana. Vesi on
parasta kesäjuomaa aterioillakin.
Värikkäät
salaatit näyttävät herkullisilta yksinkertaisissa valkoisissa
kulhoissa. Asan A table 30-senttinen kulho (31€) sopii kuin nakutettu
salaateille. Herkkukaupan reseptiarkistosta lainasin
mozzarellasalaatin ohjeen. Teen usein samantyyppistä salaattia,
mutta nyt suosittelen Stockmanin Herkun salaattia, jonka toteutan
tänään ennen iltaa.
Värikäs mozzarellasalaatti
2 pussia mozzarellajuustoa
1 ruukku friseesalaattia
1 ruukku rucolasalaattia
1 rasia punamangoldia
2 kypsää tomaattia
puolikuivattuja tomaatteja
pieniä mustia kivettömiä salaattioliiveja
basilikaa ja auringonkukkaversoja
Kastike
valkoista balsamietikkaa
neitsytoliiviöljyä
suolaa ja pippuria
- Aseta laakealle vadille salaatit, viipaloidut tomaatit ja juusto, puolikuivat tomaatit ja oliivit.
- Viimeistele basilikanlehdillä ja auringonkukkaversoilla.
- Aseta pippuri- ja suolamyllyt sekä viinietikka ja öljy pöytään, niin että jokainen voi itse maustaa salaattiannoksensa.
Nyt
on aika nauttia jälkiruoasta. Olen ostanut ruotsalaisia
mansikoita, maistuvat ihan suomalaisilta. Tänään ostin
suomalaisia. Mansikat maistuvat sellaisenaan viipaloituna. Minulla on jo Aino
Aalto pikkuvateja, ne ovat ahkerassa käytössä. Niistä syödään
aamiaisjogurttia joka aamu ja jälkiruokia silloin tällöin. Nyt
niistä syödään tuoreita mansikoita. Aalto-sarjaa saa nyt
edullisesti jälkkärikulho 7,20€/kpl. Kaunis, suomalainen design
kaunistaa kattauksen.
Kuvat lainattu Stockmanin sivuilta.
Ihanaa silmänruokaa, ihan ottaisin itsellekin vaikka kaiken postauksesta ;D.
VastaaPoistaKiitos käynnistäsi. Tervetuloa uudelleen.
VastaaPoista