lauantai 8. kesäkuuta 2013

Ateriasalaatteja suppilovahveroista ja jumbosienistä

Innostuin tänään tekemään sieniruokia.
Kuivattuja suppilovahveroita on vielä muutama kourallinen jäljellä,
joten niistä syntyi sopivasti paahtoleivän päälle salaattia.
Ostin jumboherkkusieniä ja täytin ne osaksi salaattia.
Sienet maistuivat taas pitkästä aikaa.
Raparperipiirakasta kokosin mansikkaleivokset jälkiruoaksi.

Juustotäytteiset jumbot
Suppilovahverosalaatti paahtoleivällä
4 kpl jumboherkkusieniä
1 dl kevätsipulisilppua vihreine osineen
1/2 dl turkkilaista jogurttia
suolaa ja mustapippuria
1 dl emmentaljuustoraastetta
sienten jalkasilppu
Puhdista sienet serlalla, nipsaise jalan pää pois ja irrota jalat.
Silppua  jalat  ja käytä täytteeseen.
Sekoita täyteainekset tasaiseksi. Täytä sienet.
Lisäsin sienille lipstikan lehtipalan.
Paista uunin 180-asteessa noin  20 minuuttia.  
Kokoa salaatti vadille. Levitä huuhdellun pehmeän  keräsalaatin lehdet
vadille. Ripauta hieman suolaa ja hyvää oliiviöljyä lehdille.
Paista kesäkurpitsaviipaleet öljyssä pannulla, lisää paiston aikana suolaa ja 
murskattua valkosipulia. Nostele Kesäkurpitsat salaatille.
Lisää vielä lohkottua persikkaa.

2 dl kuivattuja suppilovahveroita
puolikas punasipuli silputtuna
2 rkl balsamicoa ja ripaus ruususuolaa
rypsiöljyä ja nokare voita
Liota sienet vesitilkassa, siivilöi liotusvesi pois.
Kuumenna öljy/voiseos pannulla ja lisää sienet ja sipulisilppu.
Kuullota keskilämmöllä 5 minuuttia.
Lisää balsamico ja anna kiehahtaa. Ripottele suolaa. Tarkista maku.
Puolita tomaatit ripauta päälle suolaa, oliiviöljyä ja sokeria.
Paahda tomaatit jumbojen kanssa uunissa.
Paahda vuokaleipäviipaleet.
Kokoa leivät. Sivele leipäviipaleille levite, lisää salaatinlehti ja
balsamicosienet. Nostele tarjoiluvatiin uunitomaatit.
Ripottele päälle persiljasilppua.

 *
Valkosuklaa-raparperipiirakasta kokosin mansikkaleivokset.
Postailen piirakkaohjeen nmyöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.