Tänään oli vuorossa vokkiruoka. Siitä on jo aikaa, kun olen viimeksi vokannut.
Kaikki sai alkunsa, kun huomasin kaupanhyllyllä valmiiksi pilkotut vokkikasvikset.
Siitäpä tämä ruoka lähti ja hyvää oli.
Broilerivokki
350 g broilerin ohutleikettä suikaloituna
4 rkl soijakastiketta
2 rkl osterikastiketta
1/2 limen mehu
1 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pala purjoa pilkottuna
350 g kasvissuikaleita / porkkanaa, palsternakkaa, punasipulia, bataattia
kourallinen pakastepapuja
suolaa, mustapippuria rouheena
Sekoita marinadiksi soijakastike, osterikastike, limemehu
Leikkaa ohutfileet suikaleiksi. Kaada päälle marinointiliemi.
Anna marinoitua n tunnin verran
Lisää pannulle rypsiöljy.
Lisää kuumalle pannulle pienityt sipulit, kuullota noin minuutin verran.
Lisää pannulle marinoidut broilerisuikaleet. kääntele noin 3 minuuttia.
Lisää pannulle kasvikset ja kaada marinadiliemi mukaan pannulle.
Kypsennä muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat kypsia mutta sopivan rapeita.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kiehauta pakastepavut vesitilkassa.
Lisäsin vielä annoksille salaattia.