perjantai 14. huhtikuuta 2017

Jauhelihaperunalaatikko

 Tänään en valmistanut perinteistä pääsiäisruokaa. Haudutin uunissa
jauhelihaperunalaatikon. Lisäsin pinnalle pekonia, joka paistui sopivan rapeaksi.

Jauhelihaperunalaatikko  
600 g naudanjauhelihaa
2 rkl kasvisrasvaa
1 1/2 tl suolaa, 2 tl musta- ja maustepippuria
n 800 g perunoita kuorittuna ja puolikasviipaleina
250 g kasvissuikaleita (pakaste)
1 dl juustoraastetta
1 tl meiramia, musta-ja maustepippuria
2, 5 dl ruokakermaa
4 dl rasvatonta maitoa
100 g suikaloitua pekonia
persiljaa hienonnettuna

Ruskista jauheliha rasvassa. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella 
Kaada perunaviipaleet ja kasvissuikaleet sekä juustoraaste uunivuokaan.
Mausta meiramilla ja musta- ja maustepippurilla. Sekoita.
Lisää jauheliha. Sekoita.
Yhdistä ruokakerma ja maito, kaada vuokaan.
Levitä pinnalle viipaloitu pekoni. 
Paista 225-asteessa 30 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja paista 40 minuuttia.
Painele paiston aikana lastalla jotta pinta ei kuivu.
Lisää paiston jälkeen pinnalle persiljaa

 Lisukkeina suolakurkkua ja salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.