perjantai 23. joulukuuta 2016

Taatelikakku joulun kahvipöydässä

Jouluksi leivon maltillisen määrän makeita. Tänään maistettiin perinteistä
taatelikakkua, jota meillä on joka joulu erilaisten ohjeiden mukaan toteutettuna.
Tämä versio on helppo ja lopputulos mehevä. Olen joskus vuosia sitten tehnyt
tällä ohjeella ja nyt leivoin taas. Yhtään joulua ei mene ilman joulutorttuja,
jotka leivon Myllyn Paras voitaikinasta. Niin tänäkin jouluna.
 Kuva ruokailutilan kahvipöydästä tänään.

Taatelikakku
1pkt/250g kivettömiä taateleita
2 dl vettä ja 1 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
1 dl kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta ja 2 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja
Päälle hieman tomusokeria
Lisää kattilaan vesi ja pilkotut taatelit.
Keitä taatelit kypsäksi miedohkolla lämmöllä  Soseuta ja lisää sokeri
Sekoita voi hieman jäähtyneeseen seokseen.
Vatkaa munat kevyesti ja lisää joukkoon kermaviili.
Kaada seos kattilaan. Sekoita vehnäjauhoihin vanilja, leivinjauhe ja sooda.
Siivilöi jauhoseos kattilaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos voideltuun silikonivuokaan (1,8l l) jos käytät metallivuokia 
voitele ja korppujauhota vuoka.
Paista 175-asteessa noin 1 tunti.
Anna hieman jäähtyä ennen kumoamista.
Sirottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

 Taatelikakku kuvattuna ylhäältä.
Perinteiset joulutortut luumusosetäytteellä.

Hyvää Joulua kaikille lukijoilleni ja seuraajille.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa taatelikakkua <3
    Rauhallista Joulua myös sinulle Arleena <3

    VastaaPoista
  2. Ihanaa joulua teille koko perheelle ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.