sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Pekonipasta raejuustolla

 Pasta näyttää jo jouluiselta ja onhan siinä pekonia ja punavihreää tomaattia ja rucolaa.
Tämä oli erittäin hyvää pastaa ja mielestäni sopii juuri ennen joulua.
Raejuusto sopi kokonaisuuteen hyvin rasvattomana ja pehmeän makunsa takia.

Pekonipasta 3-4:lle
reilu 5 dl durum kierrepastaa,vettä 3 litraa ja 2 tl suolaa
Keitä pasta aldenteksi.
1 pkt/170 g pekonia pienittynä, suolaa
1 keskikokoinen sipuli pienittynä
1 1/2 dl pastankeitinvettä
1 1/2 dl luumutomaatteja halkaistuna
annoksille raejuustoa ja rucolaa
Keitä pasta aldenteksi. Valuta ja jätä kattilaan n 1 1/2 dl keitinvettä.
Voitele pannu öljyllä.
Paista pilkottu pekoni kuumalla pannulla rapeaksi, lisää suolaa. 
Nosta pekonit kulhoon ja pyyhi pannu.
Lisää pannulle öljyä ja paista sipulisilppu rapean kuultavaksi.
Sekoita sipulisilppu pekoniin. Lisää pekonisipuli pastaan sekoittaen.
Lisää pastaan tomaattilohkot. Annostele lautasille.
Nostele päälle raejuustoa ja rucolaa.
 
Tässä vielä pasta valmiina nautittavaksi.

1 kommentti:

  1. Jätetäänkö siis se keitinvesi sinne pastan joukkoon ja siihen sekoitetaan pekoni ja sipuli? Tarviiko lisäsuolaa, pekonihan on aika suolaista? Pitää kokeilla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.