sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Sitruuna-mansikkajuustokakku

Valmistin pitkästä aikaa juustokakun. Tänään sitä syötiin lounaalla jälkiruokana.
Hyväähän se on, ei liian makeaa.

Pohja
100 g voita sulatettuna
200g kahvirinkeleitä murennettuna (KeskiCompany Oy)
Sulata voi ja sekoita murennetut rinkelit tasaiseksi seokseksi
Painele seos voipaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte
300 g pakastemansikoita
150g vaniljajogurttia
200g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
6 liivatelehtiä
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
raastettua valkosuklaata koristeeksi
 
Sulata pakastemansikat. Ota mehu talteen ja soseuta mansikat tasaisiksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista puolikkaan mehu.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljajogurtti, rahka, mansikkaseos, 
tomusokeri, sitruunaraaste, vaniljasokeri ja sitruunamehu.
Sekoita tasaiseksi. Kuumenna mansikkamehu, purista liivatteista vesi pois.
Liota ne mansikkamehuun. Liruttele liivatemehu nauhana ja vatkaten täyteseoksen joukkoon.
Kaada seos vuokaan kakkupohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Raasta valkosuklaata kakun pinnalle. Nauti kahvin kera.    
 

 Tuli hyvä kakku.

Nyt nautitaan.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, on jääkaapissa odottamassa huomista :) Pohjan tein gluteenittomista pipareista :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, piparit kuulostavat hyvältä tämän täytteen kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.