lauantai 10. joulukuuta 2016

Hirvenlihamureke

 Sain perinteiseen tapaan hirvenlihaa. Tänä vuonna osuuteni oli
jauhelihaa. Metsästäjät kertoivat, että vielä on yksi luvanmukainen hirvi kaatamatta,
joten osuuteni jäi viime vuotta pienemmäksi. Pääsen osalliseksi kaadettuihin hirviin,
koska kaatolupa-alue käsittää myös omistamaani metsää.
Valmistin tänään jauhetusta lihasta  hirvimurekkeen. Murekkeen tein uudella tavalla.
Tällä ohjeella murekkeesta tuli mehevä.

500 g hirvenjauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 omena raastettuna
1 dl karkeita spelttijauhoja
1 dl kasvislientä
2 kananmunaa
1 rkl dijon sinappia original
reilu tl cajunpippuria, muutama rouhaisu mustapippuria, 2 tl suolaa
4 kpl pieniä porkkanoita kuorittuna ja halkaistuna.

Nosta jauheliha huoneenlämpöön jääkaapista.
Laita spelttijauhot turpoamaan kasvisliemeen.
Pilko mahdollisimman pieniksi sipulit ja raasta kuorittu omena.      
Kuullota öljy/kasvisrasvaseoksessa sipulit ja lisää mukaan omenaraaste.
Lisää seos jauhelihaan. Lisää turvonneet spelttijauhot, kananmunat, sinappi ja mausteet.
Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile jauhelihasta voideltuun uunivuokaan suorakaidepötkö.
Lisää mukaan neljä pientä porkkanaa kuorittuna ja halkaistuna.
 Paista mureketta 250-asteessa n 10 minuuttia ja laske lämpö 175-asteeseen.
Paista vielä n 40 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. 

Valmista kastike. Kasvislientä ja Maizena ruskea suuruste.
 
 Hirvenlihamureke uunista juuri otettuna.

 Lisukkeina perunasose, hedelmäinen salaatti, porkkanat, puolukkahillo

2 kommenttia:

  1. Nam! Saisitko ehka jatkossa lisaa jos kaataisivat sen yhden viela?

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Sitä minäkin odotan. Hyvää Joulua sinulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.