tiistai 1. marraskuuta 2016

Munakoisoa makkaralla

 Marraskuu on alkanut ja nyt herkutellaan arkiruualla kuten arkeen kuuluu.
Jos makkara olisi kasvis, tämä ruoka olisi kasvisruokaa. Vaan näin ei ole.
Ruoka on makkarakasvisruokaa ja yllätti meidät positiivisesti.
Toinen syöjistä ei ole koskaan pitänyt munakoisosta, mutta nyt oli toisin
Makkara pelasti munakoison, keskenään synkkasivat hyvin yhteen.

1 kpl /450g herkkulenkki atria viipaleina
1 munakoiso paksu ja lyhyehkö keikkoina ja puolikaskiekkoina
suolaa, 2 valkosipulinkynttä raasteena, mustapippuria
100 g parsakaalia nuppuina
päälle 
1 1/2 dl ruokakermaa (10%) 2 rkl karkeaa maissijauhoa
juoksevaa öljy/voiseosta
Viipaloi pesty munakoiso viipaleiksi, koska minulla oli paksu munakoiso
viipaloin osan puolikuuksi. Ripottele viipaleille molemmin puolin suolaa. 
Suola imee pois nestettä ja jonkin ajan kuluttua  voit kuivata viipaleet.
Leikkaa makkara viipaleiksi ja paista pannulla . Lado makkarakiekot 
voideltuun uunivuokaan. Paista öljy/voiseoksessa munakoisokiekot molemmin puolin, 
ripota pinnalle valkosipuliraastetta. Lisää munakoisot vuokaan.
Huuhtele parsakaali ja leikkaa kukinnoiksi. Lisää munakoisojen pinnalle
Ripauta mukaan hieman suolaa ja mustapippurirouhetta.
Lopuksi sekoita ruokakermaan maissijauhot ja valkosipuliraastetta. Kaada vuokaan.
Kypsennä uunin 225-asteessa noin 15 minuuttia.
Levitä päälle salaattia

 Munakoiso makkaralla annoksena.

Tämä täyteläinen ruoka vielä herran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.