sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Mausteinen lohipata

 Eilen valmistin lohesta pataruuan. Aloitin mausteista, lisukkeista ja liemestä,
viimeisenä kasariin meni paloiteltu lohifileepuolikas. 
Tänään syötiin pataruuan viimeinen osa ja myös kuvasin vasta tänään päivänvalossa.

600 g merilohifilettä paloiteltuna ja nahattomana
2 rkl rypsiöljyä 
1 isohko sipuli pienittynä
3 valkosipulinkynttä pienittynä
n 100 g luumutomaatteja paloiteltuna
1 punainen paprika kuutioituna
1/ 2 punaista chilipalkoa pienittynä
n 2 tl paprikaa jauheena, 2 tl garam masalaa, reilu 1 tl suolaa
3 dl vettä ja 1 prk kookosmaitoa
2 laakerinlehteä
1 limenmehu
lopuksi persiljaa tai korianteria tuoreena ja pilkottuna

Leikkaa nahaton lohifilee paloiksi. 
Kuori ja silppua sipulit
Kuutioi tomaatit ja paprika ja silppua chili.
Kuumenna öljy kasarissa. Lisää mausteet ja kääntele hetki.
Sekoita joukkoon sipulisilput ja kuullota.
Lisää tomaatit, paprika ja chili. Kuullota muutama minuutti.
Kaada mukaan vesi ja kookosmaito sekä laakerinlehdet.
Anna kiehua miedolla lämmöllä n 8 minuuttia.
Lisää liemeen lohipalat ja anna kypsyä 3-4 minuuttia.
Purista joukkoon limen mehu. Tarkista maku. Lisää päälle persiljaa.

Lisukkeeksi kypsennä basmatiriisiä.
 
 Kalaksi voit valita muutakin kuin lohta. 
Ostin lohta tietysti tarjouksen takia. Vaaleat kalat sopivat myös.
 
Tänään lämmitin eilen jäänyttä ja sain kuvattua päivänvalossa.
Tämänpäiväinen lohipata uunivadissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.