maanantai 10. lokakuuta 2016

Metwurstirisotto

 Siitä on jo kulunut aikaa, kun viimeksi valmistin risottoa.
Risotto on yksi lempiruuistani. Tänään oli siis risoton vuoro.
Katselin kaupassa metwurstitarjontaa ja silmiini osui kevyt kalkkunametwursti.
Niinpä ostin sitä. Snellman kertoi pakkaustekstissä, että sisältö on 100%  kalkkunalihaa.
Metwursti oli hyvää ja sitä sopi laittaa leivän päällekin.

80 g kalkkunametwurstia pilkottuna
1 pienehkö sipuli pienittynä ja 2 rkl kasvisöljy/voiseosta
2 dl arborioriisiä
1 dl  kesäkurpitsaa kuutioina
6 dl kasvislientä
Kuullota sipuli rasvassa pannulla. Lisää arborioriisi ja jatka kuullottamista,
kunnes rasva on imeytynyt riisiin 
Lisää pannulle kesäkurpitsat ja kauhallinen kiehuvaa kasvislientä.
Jatka kasvisliemen lisäämistä, kun riisi on imenyt liemen. Jatka noin 15-20 minuuttia, 
kunnes riisi on sopivan kypsää
Lisää mukaan pienitty metwursti, mustapippuria ja  juustoraaste.
Anna kypsyä muutama minuutti.
Annostele lautasille. Lisää pinnalle persiljasilppua 

Tähän risottoon en lisännyt viiniä. 
Minusta metwursti oli sopivan voimakas maultaan ilman valkoviiniä.

3 kommenttia:

  1. nams...olen opetellut tekemään risottoa ja tämä kuulostaa kokeilun arvoiselta!
    Kiitos <3

    VastaaPoista
  2. Tämä on hyvää. Tykkään, että risotossa on maistuvia osasia riisin lisänä.
    Kiitos.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.