lauantai 1. lokakuuta 2016

Kukkakaalikeitto sinihomejuustolla

 Tänään oli keittoaterian vuoro. Toteutin uuden version kukkakaalikeitoista.

500 g kukkakaalia pestynä ja pienittyinä nupuiksi, ota myös varsi paloiteltuna keittoon
1 keskikokoinen sipuli pienittynä
keskikokoinen palsternakka kuorittuna ja paloiteltuna
5 dl kasvislientä
1 dl luomu ruokakermaa
100 g sinihomejuustoa murustettuna (ostin ehjän juuston)
muutama rouhaisu mustapippuria
tarvittaessa suolaa
Keitä kaali, sipuli  ja palsternakka sekä mustapippuri kypsiksi kasvisliemessä n 12 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella.  
Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Lisää sinihomemuruste. Tarkista maku.
Annostele lautasille. Lisää pinnalle juustomurustetta ja basilikaa
Keitto on täyteläistä ja hyvää.


Hyvää ja nopeaa

2 kommenttia:

  1. Nam, nyt tuli nälkä! Onneksi jääkaapissa odottaa broileri-Aurajuustosalaatti.

    VastaaPoista
  2. Hyvä yhdistelmä broileri ja aurajuustosalaatti. Tämä keitto on kevyttä, mutta kyllä tälläkin nälkä lähtee.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.