torstai 13. lokakuuta 2016

Juustoinen kasviskiusaus

 Tänään kokosin kasviskiusauksen uuniin kypsymään.
Käytin ohjeena Valion kasviskiusausta. Pieniä muutoksia tuli ohjeeseen.
Käytin wokkikasviksia. Niitä sattui olemaan pakasteessa. 
Perunat ja sipulit eivät olleet pakasteena, vaan esikäsittelin ne itse  

500 g perunoita kuorittuna ja ja viipaloituina
1 sipuli suikaleina ja 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1ps/480 g wokkikasviksia 
1 tl suolaa, muutama rouhaisu mustapippuria, ripaus timjamia 
2 1/2 dl rasvatonta maitoa 
1pkt Koskenlaskija sulatejuusto, käytin sipuli-ruohosipulimastettua
Kaada perunaviipaleet ja kasvikset voideltuun laakeaan vuokaan.
Lisää mukaan sipuli suikaleina ja valkosipuli hienonnettuna sekä mausteet.
Sekoita ainekset tasaisesti kasvisten joukkoon
Kuumenna maito kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää mukaan paloiteltu koskenlaskija.
Sekoita, kunnes juusto on sulanut maidon joukkoon.
Kaada juustokastike tasaisesti vuokaan.
Kypsennä kiusausta uunin alatasolla 200 asteessa noin tunti.
Ripottele pinnalle pilkottua basilikaa.
Tarjosin kiusausta  keräsalaatin ja savulohen kanssa.

Savulohi maistui hyvin kasviskiusauksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.