perjantai 30. syyskuuta 2016

Ossobuco pataruokana

 Syksy on tullut ja pataruuat ovat nyt ajankohtaisia.
Ostin ison n 600g painavan ossobucon. Valmistin siitä mehevän pataruuan.
Lisukkeiksi sopivat perunasose, salaatti, suppilovahverot ja paistetut kirskikkatomaatit.

n 600 g iso ossobuco, anna olla huoneenlämmössä n 1 tunti
2 tl rouhittua mustapippuria, 1 tl suolaa, voi/kasvisöljyä
Ruskista ossobuco molemmin puolin  voi/kasvisrasvassa. Mausta ja nosta uunipataan.

2 keskikokoista sipulia ja 3 valkosipulinkynttä
n 4 dl lihalientä
Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi, murskaa valkosipulinkynnet
Lisää sipulit pataan. Kiehauta voimakas lihaliemi ja kaada pataan.
1 porkkana pestynä ja 1 palsternakka kuorittuna
pilko juurekset ja lisää pataan.
1 prk 400g Mutti tomaattimurskaa, kaada sekin pataan
lisää mukaan mausteet laakerilehti, 1 rkl ruokosokeria, 1 tl kanelia, 1 tl timjamia,
oreganoa, cajunia
Nosta pata uunin 150-asteeseen ja kypsennä noin 2 1/2 tuntia, kunnes liha on hajoavan kypsää.
Leikkaa lihat kypsänä paloiksi ja erota luu.
 Luuytimen  saa syötäväkseen se joka ensin ehtii. 
Päälisukkeena oli perunasose.

 Lisukkeiksi paistoin pannulla suppilovahveroita, kirsikkatomaatteja ja lisäksi tuoretta salaattia.

 Kypsä ossobuco pilkottavana.

Maistuvia ruokahetkiä lihapatojen äärellä.

2 kommenttia:

  1. Ossobuco on mullakin ollut jo kauan to-do -listalla. Tartun siihen heti kun saan jostain lihat edullisesti.

    VastaaPoista
  2. Yksi parhaista liharuuista on tämä ossobuco. Olin jo odotellut milloin ilmestyvät kauppaan. Ossobuco on syksy-talviruokaa
    Kiitos Nanne ja mukavaa viikonloppua

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.