maanantai 5. syyskuuta 2016

Pekoni-perunaomenakeitto

 Tänään oli keittopäivä. Kaapeissa ei ollut ihan kaikkea mitä tarvitsin.
Kipaisin lähikauppaan ja ostin pekonia ja sipulia. Omenoita sain eilen ison pussillisen 
ja perunoita oli riittävästi. Tällä kokoonpanolla en ole ennen keittoa keitellyt.
Voin suositella, oikein hyvää tuli.

5 isohkoa perunaa kuorittuna ja paloiteltuna
1 l kasvislientä
1 iso valkosipulinkynsi kuorittuna
Laita kattilaan kasvisliemi, perunalohkot sekä valkosipuli.
Kuumenna kiehuvaksi ja laske lämpöä. Anna kiehua n 15 minuuttia,
kunnes perunat ovat kypsiä

140 g pekonia n 2 sentin paloina
1 rkl kasvis/voiseosta pannulle
Kuumenna pannu ja paista pekoni rapeaksi.  Siirrä valumaan talouspaperin päälle.
Säästä pannulla oleva rasva.

2 pienehköä kotimaista luomuomenaa kuorittuna ja kuutioituna
1/2 sipuli pienittynä
öljyä
suolaa ja mustapippuria
Lisää pannulle öljy. Paista omenakuutioita ja pienittyä sipulia n 10 minuuttia,
kunnes ovat kullankeltaisia Siirrä pekoni takaisin pannulle ja
sekoita omena-sipulin joukkoon.
Kun perunat ovat pehmeitä, sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää omenaseos. Tarkista maku. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Annoksille silputtua persiljaa.

Tarjoa keiton lisukkeena tuoretta kauraleipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.