keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Selleripähkinäsalaatti

 Sekoitin tänään salaatin. Pitkästä aikaa ostin varsiselleriä ja rakensin salaatin
sen ympärille. Paahdoin pähkinöitä ja auringonkukkasiemeniä.
Salaatista tuli täyteläinen ateriasalaatti. Paistoin annoksille vielä pienet lohipihvit.

Selleripähkinäsalaatti
5 varsisellerin vartta huuhdeltuna ja pilkottuna
pehmeää friseesalaattia n puolikas
1/2 kurkku puolikasviipaleina
2 dl maapähkinöitä murskattuna ja pannulla paahdettuna
4 rkl auringonkukkasiemeniä ja pannulla paahdettuna
sitruunavinaigrette, 2 rkl sitruunanmehua ja 4 rkl oliiviöljyä  sekoitettuna
1 iso pallo mozzarellajuustoa pilkottuna
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää mukaan vinaigrette kastike.
Lisää pinnalle mozzarella.

 Salaattiateria oli sopivan kevyt. Lohi täydensi kokonaisuutta. 


2 kommenttia:

  1. Minä tykkään selleristä vaikka moni sitä kammoksuu..meillä menee juuri salaateissa, pastakastikkeessa ja sosekeitoissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmistan silloin tällöin salaattia, jossa on varsiselleriä. Mieheni on jo tottunut sellerin makuun, aluksi se oli hankalaa.
      Usein muut raaka-aineet pyöristävät sellerin maunpehmeämmäksi, esim tässäkin salaatissa juustolla on merkitystä makuun.
      Kiitos Satu käynnistäsi.

      Poista

Kiitos kommentistasi.