sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Ulkofileepihvit ja puolukkakastike

 Lihamestarin tiskiltä ostin naudan ulkofileepihvit. Pihvit olivat hyvin leikatut, paksuus oli sopiva. 
Pihvit maistuivat uusien perunoiden ja kasvisten kera.
Pyöräytin puolukkakastikkeen, se sopi näille pihveille.
Käytin kastikkeessa Arlan mustapippurituorejuustoa.

Puolukkakastike pihveille

2 dl puolukoita ja 1 dl vettä
n 60 g mustapippurituorejuustoa
reilu rkl vaaleaa siirappia
1 rkl soijakastiketta
Lisää kattilaan puolukat ja vesi. Keitä n 5 minuuttia.
Siivilöi marjat hyvin  pusertaen pois.
Kiehauta marjaliemi ja lisää juusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
Lisää siirappi ja soijakastike. Sekoita tasaiseksi. 

Pihvit
Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen paistamista.
Kuumenna pannu ja lisää kasvisöljy/voiseos pannulle.
Nuiji pihvit kevyesti. Lisää pihvi kuumalle pannulle ja alenna lämpöä.
Mausta pihvi suolalla ja mustapippurirouheella.
Paista n 2 minuuttia per puoli. Kääri folioon ja nosta uunin 100-asteeseen odottamaan.

Annostele lautaselle esimerkiksi uusiaperunoita, porkkanaa ja salaattia.
Nosta pihvi lautaselle ja levitä mukaan kastike.
Pinnalle persiljaa tai korianteria.
 
Pihvi on mehukas, sen kypsyysaste on medium-.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.