lauantai 18. kesäkuuta 2016

Uunilohta ja sienimuhennosta

 Tänään paistoin uunissa puolikkaan kirjolohen. Lohi ei mielestäni kaipaa
kermaisia kuorrutuksia, vaan mausteet riittävät. Lisukkeeksi kypsensin sienimuhennoksen.

n 600 g kirjolohifilettä
2 tl merisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl maustepaprikaa, 1 tl cajunmaustetta, 2 tl oreganoa, 1 tl soijakastiketta
Pyyhi lohifilee ja leikkaa mahdolliset evärasvat pois. 
Nahka saa jäädä, se poistetaan lohta annostellessa.
Laita lohi uunivuokaan. Ripottele pinnalle merisuola.
Sekoita oliiviöljy ja mausteet. Sivele mausteseos lohelle..
Paista uunin 200-asteessa n 20 minuuttia.


Sienimuhennos
1 rs herkkusieniä puhdistettuna ja viipaloituna
1 rkl kasvisrasvaa
2 kesäsipulia varsineen pilkottuna
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä, 1 tl soijakastiketta ja 1 tl ruususuolaa, rouhittua mustapippuria
2 dl ruokakermaa 
Kuumenna kasvisrasva kasarissa.
Lisää sienet ja paista muutama minuutti. Lisää sipulisilppu ja jatka kuullottamista.
Lisää vehnäjauhot, vesi ja mausteet. Anna kypsyä noin 5 minuuttia. 
Lisää kerma ja anna kiehahtaa muutama minuutti.  

Lisukkeeksi kypsensin arborioriisiä ja sekoitin salaatin.

6 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää, sienimuhennos sopi lisukkeeksi. Kiitos Jael.

      Poista
  2. Nam! Lohi on herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on täälläkin. Kiitos Kaura käynnistä.

      Poista
  3. Herkkua - ja minulla on juuri kirjolohifile odottamassa huomiseksi! Sienihimo on hirveä - mutta en uskalla riskeerata ennen kuin juhannuksena - vaikka sappi on leikattu, oireilee se sienistä vieläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mausteseos sopii hyvin lohelle. Sienethän voi vaihtaa kasviksiin. En ole ajatellut, että sienistäkin voi olla haittaa.
      Sappivaivat onneksi poistuvat (kai) leikkaauksella. Kiitos, Lady ...... käynnistäsi.

      Poista

Kiitos kommentistasi.