sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Uunibataatti, savulohi, avokadomousse ja jogurttikastike

 Sunnuntain päivällinen.

Uunibataatti
Pese bataatti hyvin. Halkaise ja kääri folioon.
Laita bataattipuolikkaat uunivuokaan. Kypsennä 225-asteessa 1/2 tuntia ja 
200-asteessa 1/2 tuntia. Tee bataattiin viillot annoslautasilla.
Savulohi 
Rouhi veitsellä savulohi palasiksi.
Avokadomousse
 1 prk/150g avokadoguacamole, 1/2 sitruunanmehu, 3/4 dl silputtua ruohosipulia
Sekoita tasaiseksi. 
Jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia, 2 rkl ruohosipulisilppua,
2 rkl sitruunamehua, mustapippuria, suolaa
2 rkl hienonnettua tilliä
Sekoita tasaiseksi.
Sekasalaatti  

Raikas ja maistuva päivällinen
Jälkiruokana mustikkatorttu. Siitä jäi kuva ottamatta.

2 kommenttia:

  1. Bataatti muuten kypsyy mikrossakin tosi nopsaan, jos ei viitsi uunia lammittaa vaan sita varten. Pesen hyvin ja laitan ihan semmosenaan kuiviltaan mikroon 6-8 minuuttia kupu paalla. Sitten halkasen pituussuuntaan, vahan noita viiltoja ja pieni voinokare ja suolaa paalle. Nopea lisake ja sahkoa saastyy uuniin verrattuna.

    VastaaPoista
  2. Mikroa en ole kokeillut kypsentämiseen, pitäiai joskus kokeilla.
    Laitoin samaan uuniin vadillisen perunoita kokonaisina kypsymään.
    Bataattiin en laittanut mitään tällä kertaa, kun minulla oli erikseen täytteet guacamole ja jogurttikastike sekä savulohta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.