sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Paistettu lohi arborioriisipedillä

Taas lohta, se vain on niin hyvää, että on ihan pakko laittaa ruuaksi viikoittain.
Keksin pieniä muutoksia vakio-ohjeisiini. Pienetkin muutokset säväyttävät uuden
makuelämyksen. Tänään se uusi juttu oli arborioriisi. Se on parasta risottoriisiä,
mutta sopii myös keitettynä riisinä. Valmistin sen tänään keittäen.
Pakastekasvikset olivat hyvä valinta lisukkeeksi ja lisäksi vielä salaattikeko.

Leikkasin puolikkaan merilohen fileen keskeltä halki ja paloittelin sopivaan kokoon.
Pyyhin lohen kuivaksi, jätin nahan  ja maustoin lihapuolen suolalla ja mustapippurilla.
Paistoin fileet  tirisevässä voissa (pieni nokare riittää) ensin nahkapuoli ja
viimeisenä lihapuoli. Fileet saavat jäädä pannulle, jonka siirsin levyltä syrjään.

Lisukkeeksi keitin arborioriisin kahdelle, 2 dl riisiä ja 4 dl vettä, 1 tl ruususuolaa.
Keittoaika oli noin 12 minuuttia. 
Pakastekasvikset kypsensin pussin ohjeen mukaan vesitilkassa kattilassa.
Salaattina pehmeä frisee, auringonkukkasiemenet ja kurkkukuutiot., ripaus oliiviöljyä.

Kylmä kastike syntyi näin,  ranskankermaa pieni purkki (18%),
suolaa, mustapippuria ja puolikkaan limen mehu sekä ripaus sokeria.

Ps. lohen nahka poistetaan syömisen alkaessa. Sitä ei meillä syöty.     


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.