Risottopäivä tänään. Härkäpavut olivat purkissa kypsinä odottamassa.
Risotto maistui, vaikka ei ollutkaan näin arkipäivänä valkoviiniä.
1 keskikokoinen sipuli silputtuna
rypsiöljyä ja nokare voita
2 1/2 dl arborioriisiä
8 dl kiehuvaa kasvislientä
1 prk/ 310g härkäpapuja huuhdeltuna
vajaa desi herneitä pakaste
ripaus suolaa ja vajaa desi parmesaaniraastetta
hienonnettua persiljaa annoksille
Kuullota sipulisilppu voi/öljyseoksessa.
Lisää riisi ja jatka kuullottamista muutama minuutti.
Lisää vähitellen kasvislientä risotolle, kunnes neste on
käytetty ja risotto sopivan kypsää.
Lisää joukkoon huuhdellut härkäpavut ja herneet.
Anna lämmetä noin 2-3 minuuttia.
Lisää suola ja parmesaani.
Lisää annoksille persiljaa. Nauti.
hih..just syötiin mustilla pavuilla höystettyä risottoa :)
VastaaPoistaTämä sinun näyttää 'puhtaammalta' koska mustapavut värjää vaikka aiemin jo keitettyjä. Hyvää silti oli!
Mustat pavut ovat varmasti hyviä myös, pitää kokeilla niitäkin. Väri ei haittaa, kun maku on oikea.
PoistaMinun pitäisi opetella noita papuja käyttämään. Ne ovat terveellisiä ja oivia proteiinin lähteitä. Tämä on kiva ohje aloittaa papujen käyttöön. Ja tuo valkoviini risoton kanssa kuulostaa mainiolta :)
VastaaPoistaPavut ovat hyviä ja purkkipavut helppoja käyttää. Käytän myös salaateissa papuja.
PoistaValkoviiniä lorautetaan risoton alkumetreillä risottoon ja kyllä se juomanakin sopii risoton kumppaniksi. Ateria on ikäänkuin juhla-ateria.