tiistai 19. huhtikuuta 2016

Härkäpapurisotto

 Risottopäivä tänään. Härkäpavut olivat purkissa kypsinä odottamassa.
Risotto maistui, vaikka ei ollutkaan näin arkipäivänä valkoviiniä.

1 keskikokoinen sipuli silputtuna
rypsiöljyä ja nokare voita
2 1/2 dl arborioriisiä
8 dl kiehuvaa kasvislientä
1 prk/ 310g härkäpapuja huuhdeltuna
vajaa desi herneitä pakaste
ripaus suolaa ja vajaa desi parmesaaniraastetta
hienonnettua persiljaa annoksille

Kuullota sipulisilppu voi/öljyseoksessa.
Lisää riisi ja jatka kuullottamista muutama minuutti.
Lisää vähitellen kasvislientä risotolle, kunnes neste on
käytetty ja risotto sopivan kypsää.
Lisää joukkoon huuhdellut härkäpavut ja herneet.
Anna lämmetä noin 2-3 minuuttia.
Lisää suola ja parmesaani.
Lisää annoksille persiljaa. Nauti. 


4 kommenttia:

  1. hih..just syötiin mustilla pavuilla höystettyä risottoa :)
    Tämä sinun näyttää 'puhtaammalta' koska mustapavut värjää vaikka aiemin jo keitettyjä. Hyvää silti oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustat pavut ovat varmasti hyviä myös, pitää kokeilla niitäkin. Väri ei haittaa, kun maku on oikea.

      Poista
  2. Minun pitäisi opetella noita papuja käyttämään. Ne ovat terveellisiä ja oivia proteiinin lähteitä. Tämä on kiva ohje aloittaa papujen käyttöön. Ja tuo valkoviini risoton kanssa kuulostaa mainiolta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pavut ovat hyviä ja purkkipavut helppoja käyttää. Käytän myös salaateissa papuja.
      Valkoviiniä lorautetaan risoton alkumetreillä risottoon ja kyllä se juomanakin sopii risoton kumppaniksi. Ateria on ikäänkuin juhla-ateria.

      Poista

Kiitos kommentistasi.