lauantai 9. huhtikuuta 2016

Suomalaiset klassiset silakkapihvit

 Siitä on jo monta vuotta, kun silakoita olen valmistanut ruuaksi.
Tänään nautimme silakka-aterian. Silakat maistuvat parhammilta klassiseen tapaan
valmistettuna. Niinpä paistoin pihvit vanhanaikaisella tavalla, kuten lapsuudessanikin.
Silloin silakat joko paistettiin yksittäin tai pihveinä kaksi levitettynä päällekkäin.

Silakkapihvit.
Levitä silakat nahkapuoli alaspäin laudalle. Mausta suolalla, ja jos haluat,  mustapippurilla.
Käytin vain suolaa. Silakka on niin mieto maultaan, että pippuria en käyttänyt.
Lado kaksi silakkaa päällekkäin sisäpuolet vastakkain.
Kaada lautaselle ruisjauhoja ja levitä sekaan suolaa.
Pyöritä molemmin puolin kalat ruisjauhossa.
Kuumenna pannulla voi tiriseväksi, nostele silakat pannulle.
Paista molemmin puolin kullanruskeiksi.  Pidä lämpimänä.

 Valmista perinteinen perunamuusi.
Kokoa annokset. Perunamuusi, nokare kasvisrasvaa.
Salaattia, kurkkua, tomaattia ja silakkapihvit.
Ateria on valmis.
Jos et ole kokeillut pihvejä pitkään aikaan, nyt on sopiva aika silakoille.

2 kommenttia:

  1. Tein myös silakkapihvejä vähän aikaa sitten, pitkästä aikaa. Kyllä perinteinen on joskus herkkua!

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä. Pitkästä aikaa maistuivat yksinkertaisesti herkulta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.