lauantai 30. huhtikuuta 2016

Churrot

 Paistoin juuri churrot. Ohje on Myllyn paras-sivuilta.
Tämä on helppo ohje, kohotuksia ei tarvita eikä sokeriakaan.
Tosin ripautin taikinaan hieman vaniljasokeria. 

3 dl vettä, 75 g voita, 1/2 tl suolaa, 
1 rkl hunajaa, 1 rkl puristettua sitruunamehua, 1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 munaa
Paistamiseen 6- 7 dl rypsiöljyä
Pinnalle hieman sokeria, jos haluat
Mittaa vesi, voi, suola kattilaan ja kiehauta.
Ota kattila liedeltä lisää hunaja, sitruunamehu ja vaniljasokeri.
Lisää jauhot ja vatkaa hyvin puukauhalla. Lisää munat ja vatkaa hetki, jotta munat sekoittuvat
tasaisesti taikinaan . Siirrä taikina pursottimeen, jossa on 1 cm fylla.
Kuumenna öljy isossa kattilassa uppopaistamista varten 185 asteeseen.  
Pursota kattilaan 10 senttinen pötkö. Paista molemmin puolin.
Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle ja kääntele churrot sokerissa toisella lautasella.
Tarjoa churrot tuoreena sellaisenaan siman tai me nautimme niitä valkoviinin kera.

Tästä se Vappu lähtee.

2 kommenttia:

  1. Hauskaa Vappua.En olekaan pitkään aikaan syönyt churroja,viimeksi Espanjassa ,ja sitä ennen Venezuelassa.-

    VastaaPoista
  2. Tämä oli munkkeihin verrattuna kevyt versio ja ilman sokeria ja hiivaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.