tiistai 17. maaliskuuta 2015

Tomaattimozzarellameetvurstipizza

 Tänään oli aika tehdä pizzaa pitkästä aikaa.
Pizza onnistui oikein hyvin. Ensin ajattelin kokonaan kasvispizaa, mutta mies sai
ylipuhuttua ja pinkaisi hakemaan lähikaupasta meetvurstia.

Pohja
5 dl vehnäjauhoja
1 ps / 11g kuivahiivaa
1 tl ruususuolaa
2 dl vettä 42-asteista
1/2 dl oliiviöljyä
Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola.
Lisää 42-asteinen vesi ja oliiviöljy.
Alusta taikina kimmoisaksi noin 10 minuuttia.
Jos siltä tuntuu, lisää jauhoja. Itse en lisännyt.

Laita uunipannulle leivinpaperi. Ripauta pellille hieman haaleaa vettä,
leivinpaperi pysyy paremmin paikoillaan.
Kauli taikina pellin kokoiseksi. 
Peitä pohja pyyheliinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin puolisen tuntia.

Pohjan kastike
1 prk/400g Mutti tomaattimurskaa 
muutama rouhaisu mustapippuria
3 rkl tomaattipyrettä
1 rkl punaviinietikkaa
kourallinen silputtua tuoretta basilikaa
2 rkl sokeria ja ripaus ruususuolaa
Valuta siivilän läpi tomaattimurskasta nestettä pois.
Sekoita kaikki ainekset keskenään
Levitä kastike kohonneelle pohjalle.

Täytteet  /levitä tässä järjestyksessä
200 g mozzarellaraastetta
15 cm  purjon valkoista osaa silputtuna
1 rs pilkottuja ja huuhdeltuja kirsikkatomaatteja
120 g meetvurstia (tmv) suikaleina
200 g hyvää mozzarellaa viipaleina
Paista uunin keskitasolla 225-asteessa  20 minuuttia
Uunista oton jälkeen levitä pinnalle rucolaa.
Annoslautasilla voit lisätä pizzalle vielä salaattisiemeniä.

 Pizza juuri uunista otettuna ja rucolat jo ripoteltu päälle.

Pizza on ruoka, jonka kanssa juomme cocacolaa. Muutoin emme sitä juo.
Sitäkin haettiin vain pizzaa varten lähikaupasta.
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.