Perinteistä ruokaa 1950-60-luvulta ovat riisipuuro ja mansikkakeitto.
Valmistin riisipuuron huolettomasti uunissa ja mehukeiton myöskin
tämän hetken tyylillä. Lopputulos on kuitenkin kuin silloin joskus.
Uuniriisipuuro riisipaketin ohjeella
1l maitoa, 2 dl puuroriisiä, vajaa tl suolaa
Mittaa aineet uunivuokaan.
Kypsennä uunin 175-asteessa n 1 1/2 tuntia. Sekoita muutama kerta välillä.
Mansikkakeitto
1 l vettä ja 3/4 dl sokeria
Keitä liemi liedellä
Lisää kattilaan 1/2 litraa huoneenlämmössä kohmeisiksi sulaneet mansikat.
Aja tehosekoittajalla mansikat tasaiseksi liemeen.
1 1/2 rkl perunajauhoja ja tilkka kylmää vettä.
Liruta suuruste keittoon tasaisena nauhana ja anna keiton pulpahtaa.
Kaada keitto vatiin ja ripottele pinnalle sokeria.
Annostele puuro ja kaada päälle mansikkakeittoa.
Yksinkertaista, mutta hyvää.
Olen kokonaan unohtanut riisiuunipuuron. Uunipuuroa pitääkin tehdä. Ja mansikkakeittoa! Niin herkullista yhdessä.
VastaaPoistaKiitos herkullisesta vinkistä, Arleena!
Mukavia marraskuun viimeisiä päiviä! Tuo puuro kyllä piristää nekin päivät :)
Kiitos Tuula. Tämä oli kyllä niin hyvä yhdistelmä, että tulen tekemään useamminkin
PoistaNäyttää herkulliselta ja hyvää olisikin, kumpa tulisi tehtyä.
VastaaPoistaKiitos Leila. Tämä on niitä vaivattomia ruokia. Uuni puuro valmistuu kuin itsestään Eikä mansikankeitossa kulu kuin n 15 minuuttia.
PoistaViikko sitten tein uuniriisipuuroa, ja se oli kyllä hyvää pitkästä aikaa.
VastaaPoistaHyvältä kuulostava mansikkakeitto, teen illalla molempia:)
Jotenkin ihana, selkeä blogi sinulla.
t. Jaana