keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Kasvishampurilainen porkkanapihveillä

 Nyt valmistin kasvisruokaa. Kasvishampurilaisen väliin paistoin porkkanapihvit.
Pihvien väliin sujautin ohuen nauriskiekon, joka kypsyi sopivan pehmeäksi pannulla.
Vielä jogurttikastiketta, vihreää salaattia ja kurkkua.
Hampurilainen oli hyvää, joten laajennan kasvishampurilaisen valikoimaa jatkossa. 

Porkkanapihvit
4 porkkanaa raastettuna
1 dl ruokakermaa 10% ja 2 rkl korppujauhoja
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
1 tl suolaa, vajaa tl sekä meiramia että timjamia
Sekoita ruokakerma ja korppujauhot ja anna turvota.
Raasta porkkanat. Lisää muut ainekset raasteeseen.
Sekoita tasaiseksi. Nostele lusikalla porkkanapihvitaikinaa 
juoksevalla kasvisrasvalla voideltuun lettupannuun.
Paista keskilämmöllä ja käännä pihvit lastalla.

Nauriskiekot 
Kuori keskikokoiset nauriit. Leikkaa ohuehkoja kiekkoja.
Paista molemmin puolin kasvisrasvassa pannulla rapeiksi.

Hampurilainen
Leikkaa täysjyväsämpylät kahtia. Lämmitä ne esim uunissa.
Levitä hampurilaisen pohjalle maustettua jogurttikastiketta,
vihreää salaattia, rouhaisu mustapippuria, porkkanapihvi, nauriskiekko,
porkkanapihvi, salaattia, mustapippuria ja ohuita kurkkuviipaleita.
Lopuksi sämpylän kansi kiinni.   

Pihvien määrää voit lisätä. Tähän sämpylään sopii 3 pihviä..

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea tuo porkkanapihvi, aion kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos,Kaura. On tosiaan hyvä kasvisvaihtoehto.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.