torstai 24. marraskuuta 2016

Lohikeitto pienin muutoksin perinteisestä


Muuntelin perinteistä lohikeiton ohjetta hieman, käytin liemenä
 veden asemasta kasvislientä
Keitosta tuli täyteläistä ja maku pyöristyi sopivasti.
Pilkoin mukaan lanttua ja se sopi hieman makeana hyvin kokonaisuuteen.

5 perunaa pienittynä
1 iso porkkana lantteina
pala lanttua pieninä kuutioina
pala purjon valkoista osaa pienittynä
vajaa 2 tl suolaa
7 dl kasvislientä kiehautettuna
8 maustepippuria, 1 laakerinlehti
2 dl ruokakermaa 10%
400 g kirjolohifilettä nahattomana ja kuutioina
persiljaa
Kiehauta kasvisliemi, lisää kattilaan kuoritut ja pienityt juurekset.
Mausta ja anna kiehua, kunnes juurekset ovat melkein kypsiä.
Lisää ruokakerma ja kiehauta, lisää paloteltu lohi.
Anna kiehua n 5 minuuttia. Keitto on valmis.
Ripottele persiljaa tai tilliä annoksille

Kalakeitto on nopea ja helppo ruoka. Sopii juuri nyt sateisena ja pimeänä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.