Ostin tämän vuoden ensimmäiset uudetperunat. Ne olivat espanjalaisia.
Niistä kokosin illalliseksi perunasalaatin. Se olikin hyvää ja raikasta
Höyrytin napsahtavia nakkeja perunasalaatin seuraksi, tosin eivät ole välttämättömiä,
sillä perunasalaatti käy hyvin ateriasta. Forssan punajuurisalaattiakin oli tarjolla aterialla.
n 600 g uusia perunoita pestyinä ja lohkottuina
friseesalaattia
2 rkl punaviinietikkaa
vajaa 1/2 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan raastettu kuori
suolaa ja mustapippuria
3 rkl aurinkokuivattua tomaattimurskaa
3/4 dl kapriksia
3/4 dl vihreitä kivettömia oliiveja
3/4 dl parmesaanilastuja
1/2 dl pähkinärouhetta
Keitä pilkotut perunat niukassa vedessä, johon olet ripauttanut suolaa.
Jätä perunat hieman napakoiksi.Jäähdytä.
Sekoita viinietikka, oliiviöljy, sitruunakuori ja mausteet kulhossa.
Lisää salaattivadille friseesalaatti
Lisää salaattikastike ja aurinkokuivattu tomaattimurska perunoille ja sekoita.
Leikkaa parmesaani lastuiksi ja murskaa pähkinät. Lisää ne salaattiin.
Tarjoa esim nakkeja salaattiannoksen kylkiäisenä ja ehkäpä punajuurisalaattiakin.
Tämä on hyvä perunasalaatti. Kannattaa kokeilla.
Perunasalaatti sopii yksinäänkin ateriaksi.
Kiitos vinkistä - kokeilen:)
VastaaPoistaIhanaa toukokuuta!
Kiitos, samoin sinne. Tämä oli mainio perunasalaatti.
VastaaPoista