tiistai 19. huhtikuuta 2016

Härkäpapurisotto

 Risottopäivä tänään. Härkäpavut olivat purkissa kypsinä odottamassa.
Risotto maistui, vaikka ei ollutkaan näin arkipäivänä valkoviiniä.

1 keskikokoinen sipuli silputtuna
rypsiöljyä ja nokare voita
2 1/2 dl arborioriisiä
8 dl kiehuvaa kasvislientä
1 prk/ 310g härkäpapuja huuhdeltuna
vajaa desi herneitä pakaste
ripaus suolaa ja vajaa desi parmesaaniraastetta
hienonnettua persiljaa annoksille

Kuullota sipulisilppu voi/öljyseoksessa.
Lisää riisi ja jatka kuullottamista muutama minuutti.
Lisää vähitellen kasvislientä risotolle, kunnes neste on
käytetty ja risotto sopivan kypsää.
Lisää joukkoon huuhdellut härkäpavut ja herneet.
Anna lämmetä noin 2-3 minuuttia.
Lisää suola ja parmesaani.
Lisää annoksille persiljaa. Nauti. 


3 kommenttia:

  1. Minun pitäisi opetella noita papuja käyttämään. Ne ovat terveellisiä ja oivia proteiinin lähteitä. Tämä on kiva ohje aloittaa papujen käyttöön. Ja tuo valkoviini risoton kanssa kuulostaa mainiolta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pavut ovat hyviä ja purkkipavut helppoja käyttää. Käytän myös salaateissa papuja.
      Valkoviiniä lorautetaan risoton alkumetreillä risottoon ja kyllä se juomanakin sopii risoton kumppaniksi. Ateria on ikäänkuin juhla-ateria.

      Poista
  2. Mustat pavut ovat varmasti hyviä myös, pitää kokeilla niitäkin. Väri ei haittaa, kun maku on oikea.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.