torstai 21. huhtikuuta 2016

Lammaskaali

 Varhaiskaalit ovat jo kaupoissa. Ostin sopivan 700 g kaalin ja
keittolammasta luineen 800 g. Tosin lammas ei päätynyt keittoon , vaan kaalipataan
hautumaan lammaskaaliksi. Hyvää oli, kun luutkin muhivat padassa.

800 g luullista keittolammasta 
700 g varhaiskaali 
reilu 1 rkl voita
1 rkl siirappia
1/2  isoa sipulia suikaleina
2 porkkanaa lantteina
mustapippuria, 3 laakerinlehteä, 2 tl ruususuolaa
1 tl meiramia
Ota lihat huoneenlämpöön noin tunniksi. Pilko liha ja poista liha luista.
Ruskista lihat tirisevässä voissa. Lisää suola ja mustapippuria.
Siirrä lihat kannelliseen uunivuokaan.
Poista kaalin uloimmat lehdet. Pilko kaali isohkoiksi suikaleiksi.  
Kuullota kaali voinokareessa pehmeäksi. Lisää siirappi, meirami ja 
muutama rouhaisu mustapippuria. Lisää kaali vuokaan. Huuhdo pannu vesitilkalla vuokaan.
Lisää kaalin sekaan sipulisuikaleet ja porkkanat.
Hauduta pataa 150-asteessa noin 2-3 tuntia.
Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.

 Pata juuri uunista otettuna.
Viipaloin annoslautasille paprikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.