perjantai 15. huhtikuuta 2016

Parsaa ja munakokkelia

 Kevään ensimmäinen parsa-ateria nautittiin tänään.
Tämä ateria on yksinkertainen. Tarvitaan parsaa, munakokkelia ja hyvää leipää.
Yksinkertainen on usein myös herkullinen. 

200 g parsaa
3/4 litraa kiehuvaa vettä ja 2 tl ruususuolaa
Huuhdo parsat. Leikkaa tyven kova osa pois. 
Vedä terävällä veitsellä nupusta tyveen kuori pois.
Nosta parsat kasariin kiehuvaan veteen. Anna kypsyä kiehuen kannen alla
noin 3 minuuttia. Nosta parsat ja kääri folioon odottamaan.

Munakokkeli
4 pienehköä kananmunaa sekoita kevyesti
1 tl suolaa ja vajaa desi kermaa
Sekoita. Sulata voinokare pannulla tiriseväksi.
Kaada munamassa pannulle. Sekoita lastalla massaa murumaiseksi.
Raasta joukkoon vajaa desi parmesaania.
Tästä tulee kaksi annosta. 
Annostele lautasille munakokkeli ja parsa.
Raasta pinnalle vielä parmesaania.
Nauti rapean vaalean leivän kera.

4 kommenttia:

  1. No, nyt tiedän mitä meillä tehdään viikonloppuna ruoaksi. Ostin näet tänään kaupasta parsaa.Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvää ja nopeaa. Parsa ja munakokkeli on todella hyvä yhdistelmä. Kiitos käynnistäsi.

      Poista
  2. Hyvältä näyttää!

    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella herkkua, parsa on niin hyvää ja munakokkelin kanssa sopivaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi.