Otin taas taginepadan käyttöön. Nyt valmistui siinä broilerifileista pataruoka.
Sekoitin aika tuhdin maustesekoituksen, jossa kieritin viipaloidut fileet ennen
kevyttä paistamista. Tykkään kuullottaa pannulla myös mausteita ja ne antavat kauniin värin
muuten valjakoille fileille. Sipulit kuullotin myös ennen pataan laittamista.
500 g broilerin ohutfilettä viipaleina
mausteseos; juustokumina, paprikajauhe, curry, mustapippuri /1tl per mauste
1 tl suolaa
nokare voita ja rypsiöljyä pannulle
Sekoita mausteseos. Leikkaa ja kuivaa fileet. Kierittele ne mausteseoksessa.
Kuumenna voi/öljy pannulla. Nostele fileeviipaleet pannulle ja
ruskista noin minuutti/per puoli. Nosta fileet taginepataan (tai pataan)
Huuhtele pannu vedellä ja lisää neste pataan.
1 sipuli ja 1 iso valkosipulinkynsi silputtuna
1/2 chilipalkoa pienittynä, 1 tl inkivääriä
Lisää pannulle rypsiöljyä ja kuumenna se.
Kuullota sipulisilppu pannulla, lisää mukaan chili ja inkivääri.
Lisää sipuliseos pataan.
Purista pataan 1 appelsiinin mehu.
Lisää vielä 2 rkl rusinoita ja 1 rkl mantelilastuja,
paprikasuikaleita ja pari pientä palsternakkaa viipaleina.
Vielä voit lisätä tilkan vettä, nestettä saa olla noin 2 1/2 dl
Laita kansi padan päälle. Työnnä 175 asteiseen uuniin ja anna hautua 20-30 minuuttia.
Annoksessa on keitetty riisi, salaattia ja fileepataa.
Padassa oleva neste on mausteinen kastike riisille ja fileille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.