lauantai 16. huhtikuuta 2016

Lehtikaali-broileripyörykät

 Pakasteessa on vielä lehtikaalia pari pussia. Tänään varasto väheni hieman, kun päätin
valmistaa broilerijauhelihasta pyöryköitä. Tosin kaupassa ei ollut jauhelihaa, joten 
hienonsin tehosekoittajalla fileet jauhelihaksi. Paistoin pyörykät uunissa ja ne jäivät väriltään
vaaleiksi, mutta se ei makua haittaa. Pannulla paistaen väriä saadaan enemmän.
. Lehtikaali sopi hyvin broileriin.

500 g broilerifilettä jauhelihaksi jauhettuna
1 sipuli ja 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna hieman öljyä
120 g pakastelehtikaalia jäisenä murskattuna
1/2 sitruunan mehu, 1 1/2 tl ruususuolaa
n desi parmesaaniraastetta
vajaa rkl rypsiöljyä
Kuullota öljyssä pannulla sipulit ja anna niiden jäähtyä.
Pese ja raasta sitruunankuori. Lisää se sipulisilpun kera jauhelihaan.
Lisää suola ja lehtikaalimurska sekä parmesaaniraaste.
Lisää vielä vajaa rkl rypsiöljyä.  Sekoita tasaiseksi.
Pyöritä pieniä pullia. Nostele uunipellille.
Paista 225-asteessa noin 15 minuuttia. 
*
 Keitä lisukkeeksi pastaa ja sekoita raikas salaatti.  

 Uunipellillä.
Ripautin pastalle oliiviöljyä ja tomaattiketsuppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.