torstai 28. huhtikuuta 2016

Makkara-perunavuoka

 Mies kävi kaupassa ja kassista löytyi Sininen lenkki-makkara.
Ajattelin jalostaa lenkin ruuaksi uunissa, tosin uudella tavalla.
Tein makkarasta ja kasviksista vuokaruokaa. Makkara on helppo materiaali.
Olkoon käsittely mihin suuntaan tahansa, lopputulos on tarkoitetun mukainen.

8 keskikokoista perunaa kuorittuna ja viipaleina
2 porkkanaa pestyinä ja lantteina
1 sipuli pienittynä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa, vajaa tl mustapippuria rouheena
Käsittele ja pilko kasvikset. Pirskota vuoan pohjalle öljyä.
Nosta kasvikset vuokaan. Lisää rypsiöljyä ja mausteet. Sekoita.
Nosta vuoka kypsymään uuniin 200-asteeseen noin 35 minuuttia.
1 tlk/390g tomaattipizzakastiketta (Mutti)
2 tl kuivattua basilikaa
500g/1pkt lenkkimakkaraa  
2 dl juustoraastetta, käytin parmesaania ja emmentalia
2 pientä paprikaa silputtuna
Ota vuoka uunista ja levitä pinnalle pastakastike ja basilika.
Leikkaa makkarasta n sentin paksuja viipaleita ja levitä ne uunivuokaan.
Levitä päälle juustoraaste. Pilko paprikat ja levitä juuston pinnalle.
Nosta vuoka uuniin ja paista vielä 15 minuuttia.    

 Uunista juuri otettu makkaravuoka.
Lisäsin annoslautasille salaattia, tomaattia, ruohosipulia ja persiljaa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.